Holický masopust 2014

01.03.2014 09:00

Rok se s rokem sešel, jak se říká, a nastává doba masopustního veselí. Zveme vás proto spolu se Sborem dobrovolných hasičů Holice a ve spolupráci s Městem Holice a Kulturním domem města Holic v sobotu 1. března na Holický masopust, při kterém se zase můžeme setkat a poveselit. Přichystali jsme si pro vás na parkoviště na Náměstí T. G. Masaryka nové i osvědčené věci:

Program

  9:00 Zahájení masopustu (povolení od starosty města)
  9:00 - 9:30 Rej maškar na náměstí
  9:00 - do vyprodání Vepřové hody - prodej zabíjačkových pochoutek zajišťuje Restaurace Zlatá koruna
(ovar, jitrnice, kroupy, prejt, tlačenka, polévka a další) - prodej v restauraci Pod kaštanem
  9:30 - 15:30 Průvod maškar městem
„Uvítáme každého, kdo má chuť se s námi jako maska vypravit do průvodu. Sraz masek bude v osm hodin v hasičárně v ulici Hradecká,“
Po zahájení obejde průvod náměstí a přilehlé ulice okolo kostela. Pak se maškary přesunou na Staré Holice na prostranství mezi ulicemi Staroholická a Hanzlova a vydají se na průvod směrem do města. Projdou ulicemi 1. Máje, Nezvalova, Ve Drahách, Zástěrova, a od ulice Vrchlického budou pokračovat ulicí Staroholickou a Nádražní do centra města. Půjdou ulicemi Palackého, Bratří Čapků k autobusovému nádraží, Havlíčkovu a pak se ulicí Komenského vypraví opět na náměstí.
Procházející průvod neváhejte pozvat k zastavení u vašeho příbytku,maškary rády navštíví každého z vás. Můžete je občertvit štamprdlátkem i něčím malým k zakousnutí, jistě se vám pak nějakou taškařicí odvděčí: „Zahrajeme vám písničku na přání, zatancujeme si s vámi a půjdeme zase o dům dál."
14:30 - 16:00 Masopustní odpoledne (nejen pro děti)
soutěže o ceny (cena herního pasu 20 Kč), vyhlášení nejlepší dětské masky, Kulturní program (mažoretky, strýtdenc, flašinetář), jízda koňským povozem, masopustní občerstvení, domácí koblihy, minijarmark
16:00 Odpravení kominíka (zakončení masopustu)

 

Kontakt

Kultura pro město

info@kulturapromesto.cz

737 726 128
605 366 017

Vyhledávání

Novinky, pozvánky

Přihlaste se k odběru novinek a pozvánek na naše akce:

Partneři

 

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode