V tomto zimním období je třeba pamatovat na dostatečný přísun vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek. Jejich tradičním zdrojem už od časů našich předků je kysané (nakládané, kvašené, ...) zelí. O tom, že je také pochoutkou se můžete přesvěčit v sobotu 21. února 2015 odpoledne od 15 hodin v kavárně Restaurace Černý kůň (v 1. patře). Těšit se můžete na ochutnávku a hodnocení soutěžních vzorků kysaného zelí (degustační pas). Připravujeme program pro malé i velké s tématem zelí (pohádka, promítání, přednáška). Krom soutěžních vzorků budete moci okusit také zelňačku, zelné placky a další občerstvení. Odpoledne zakončíme samozřejmě vyhlášením výsledků a bude pokračovat tanečním večerem.
Pokud máte naložené vlastní zelí, neváhejte, přihlašte se níže a dokažte, jaká je to delikátní pochoutka. Pak už jen stačí do 14:30 přinést cca 1,5 kg vašeho výtečného zelíčka na místo konání a věřit, že bude chutnat největšímu počtu degustátorů.
Je přihlášeno 8 soutěžících většinou s bílým zelím. Těšit se můžete například na Šoltovo, Dědovo, nebo Maestrovo lahodné.
Uzávěrka přihlášek je prodloužena do 20. 2. 2015.
Přihlaste se k odběru novinek a pozvánek na naše akce: